دولتها وظایف مختلفی در قبال مردم برعهده دارند. به ویژه وقتی شرایط سخت است، باید حمایت از اقشار ضعیف و متوسط در دستور کار باشد. در لایحه بودجه 1404 شاهد هستیم که تنظیمکنندگان لایحه با این توجیه که اعطای تسهیلات خرد و حمایتی به مردم به افزایش نقدینگی در کشور و تورم منجر میشود، از افزایش این تسهیلات متناسب با تورم امتناع کردهاند. در نتیجه شاهد تضعیف این نوع تسهیلات در بودجه هستیم.
در حالی که تسهیلات خرد و حمایتی در لایحه بودجه 1404 تضعیف شده است، وزیر اقتصاد و معاونت بانکی وی از پرداخت وام با تسهیلات پایین به کارکنان شبکه بانکی کشور حمایت کردهاند! به نظر نمیرسد این تبعیض و بیعدالتی عواقب خوبی به لحاظ اجتماعی در کشور داشته باشد.
در شرایطی که مردم برای دریافت وام ازدواج در صفهای طولانی معطل ماندهاند و پرداخت وام اشتغال و فرزندآوری عملاً متوقف شده است، اعطای تسهیلات خاص به اقشار خاص دور از عدالت است. این طور اقدامات باعث بیاعتمادی عامه مردم به دولت و تیم اقتصادیاش میشود.
اکبر پولادی، نماینده شهرستان لنجان از استان اصفهان با اشاره به این موضوع که وامهای خرد حمایتی مانند وام اشتغال، فرزندآوری، ازدواج و... با زندگی روزمره مردم ارتباط دارد و باید با جدیت در دستور کار باشد، تصریح کرد: توجه به تسهیلات حمایتی در بودجه میتواند گرههای زندگی مردم را باز کند. جمع این تسهیلات رقم بالایی نمیشود و فشار زیادی به دولت وارد نمیکند، اما در طرف مقابل در زندگی مردم بسیار اثرگذار است و مشکلاتشان را رفع میکند.
وی ادامه داد: وامهایی همچون ازدواج، اشتغال، فرزندآوری و... نه تنها نباید مورد غفلت واقع شود، بلکه باید دولت توجه ویژه به آنها داشته باشد و به تقویتشان مبادرت کند و آنها را در اولویت قرار دهد. عدم توجه به تسهیلات حمایتی به معنای سختتر کردن زندگی مردم است.
این نماینده مجلس گفت: دولت در مقابل رفع مشکلات اقشار ضعیف و متوسط کشور مسئولیت دارد و باید به وظیفه خود عمل کند. موضوع مهم این است که جمع این تسهیلات رقم قابل توجهی نمیشود. یک سری ابربدهکاران بانکی در کشور داریم و شاهد پرداخت وامهای نجومی به افراد خاص بودهایم. جمع کردن بساط پرداخت این طور وامها میتواند بستری برای تقویت و افزایش تسهیلات حمایتی در بودجه 1404 متناسب با تورم به وجود بیاورد.
پولادی گفت: جمع تسهیلات حمایتی که باید به مردم بپردازیم به اندازه یکی از وامهای نجومی که ابربدهکاران بانکی گرفتهاند و پس ندادهاند، نمیشود. بنابراین، سختگیری در خصوص پرداخت تسهیلات حمایتی در لایحه بودجه 1404 بیمعناست.
وی ادامه داد: بنده به شخصه، سختگیری در زمینه پرداخت تسهیلات حمایتی را نه تنها مفید نمیدانم، بلکه معتقدم این امر به سختتر شدن زندگی مردم منجر میشود و به صلاح نیست. در این شرایط، وامهای کلان به برخی افراد داده میشود که تبدیل به ابربدهکاران بانکی میشوند و بارها درباره آنها شنیدهایم.
این نماینده مجلس گفت: من مدافع سرسخت اعطای تسهیلات حمایتی و خرد به مردم هستم. به نحوی که گرهی از زندگی اقشار مختلف کشور باز شود و به وظیفه خود در برابر اقشار ضعیف و متوسط عمل کنیم. این طور وامها، تأثیر خاصی بر اقتصاد کلان کشور نمیگذارد، اما در بهبود زندگی مردم بسیار اثرگذار است.
وی در خصوص حمایت وزیر اقتصاد و معاونت بانکی وی از پرداخت تسهیلات با نرخ پایین به کارکنان شبکه بانکی کشور در شرایطی که شاهد تضعیف تسهیلات خرد و حمایتی در لایحه بودجه 1404 هستیم، تصریح کرد: نوعی جا به جایی انجام شده و با تضعیف وامهای حمایتی به تقویت این وامها مبادرت شده است. ما در مجلس در تلاش هستیم به تغییر این بخش از بودجه بپردازیم و با اصلاح تبصره تسهیلات بانکی این مسئله را حل کنیم.
وی در خصوص خواسته رسانهها و مردم مبنی بر این که شاهد اصلاح کامل تبصره تسهیلات بانکی به نفع مردم باشیم و اگر لازم بود سوال از وزیر و معاونت بانکی وی در ارتباط با تصمیماتشان مبنی بر تضعیف تسهیلات حمایتی و خرد در دستور کار باشد، تصریح کرد: تلاش ما در مجلس قطعاً در راستای تأمین منافع مردم و به ویژه اقشار ضعیف و متوسط جامعه است. در حال حاضر جمع تسهیلات خرد و حمایتی به مردم به اندازه بدهی یکی از ابربدهکاران بانکی نیست و باید این رویکرد اصلاح گردد و مجلس به اصلاح تبصره تسهیلات بانکی مبادرت خواهیم کرد و در صورت نیاز سوال از وزیر اقتصاد و معاونت بانکی وی در دستور کار خواهد بود.
نظر شما